Interieur

Interieur Design Utrecht

 

Binnenhuisarchitect:

“Een zeer getalenteerd persoon met een ambient vermogen om te anticiperen, te ontwerpen, en een herindeling van binnenruimtes voor te stellen.” ( schuld definities: Diourners van Interior Design Departement at Reference library of New York University)

Dus, hoe kan men in de categorie van binnenhuisarchitect vallen? Een binnenhuisarchitect is traditioneel een vier jaar durende opleiding of een opleiding als leerling. Binnenhuisarchitecten verschillen van binnenhuisarchitecten in die zin dat zij niet ontwerpen, en in zekere zin waarschijnlijk minder bekwaam zijn dan een binnenhuisarchitect.

Binnenhuisarchitecten zijn een onafhankelijke aannemer die voor zichzelf werkt, niet voor een klant. Ook ontwerpt hij ruimtes voor mensen (wat betekent dat ze comfort moeten bouwen in plaats van alleen maar ontwerpen te zoeken). Een binnenhuisarchitect kan naar school gaan voor het concept of de methode van binnenhuisarchitectuur, maar neemt meestal niet deel aan de selectie van materialen en afwerkingen. Een binnenhuisarchitect maakt in de eerste plaats het meubilair, de gordijnen, de verlichting en de indeling van de ruimten, terwijl een binnenhuisarchitect misschien wel wandbekleding, stoffen en afwerkingen in een algemeen schema kiest, of zelfs een bepaald element van de totale ruimte. Ook zal een interieurontwerper decoreren wanneer de functie van de ruimte nog niet aanwezig is, zoals een eethoek of vergadering, terwijl een binnenhuisarchitect de ruimte zou ontwerpen wanneer deze wordt gebouwd.

Binnenhuisarchitecten houden zich zowel bezig met het “geheel” van een ruimte, het uitzicht, als met de functie van die ruimte, zoals de verlichting, de sanitaire voorzieningen, en de toegankelijkheid. Doorgaans ontwerpt een interieurarchitect een gebouw voordat het wordt gebouwd, en zullen er wijzigingen moeten worden aangebracht.

Binnenhuisarchitectuur:

Wat maakt onze ruimtes mooi? Wat maakt een binnenruimte mooi? Wat is er mis met een ruimte die niet is ontworpen? Hoe maak ik mijn kamer/ruimte mooi? “Hoe doe ik dat”, impliceert een goedbedoelende maar minder goed geïnformeerde huisvrouw vaak, “Oh, dat is mijn ruimte”. Ook al bedoelt ze het als een statement, er is eigenlijk niets mis met die specifieke uitdrukking, wat het ook is, ja, natuurlijk is het dat, het is jouw ruimte. Ik heb meegemaakt wat voor een prachtig werk een thuismaakster doet met 5 minuten tijd over design.

Ik heb een ergernis over de televisie en het telefoonboek. Ik denk niet dat ik ooit mee zou doen aan de show, “The Early Show”, maar voor degenen onder u die het niet weten, het is een variétéprogramma, dat elke donderdag om 6:30 uur begint. Kijken jullie TV junkies wekelijks naar de show. Doe ik dat? Wees alsjeblieft eerlijk. Ik wil niet kijken naar een saaie credenza verkleed als vrouw. Het hergebruik van een bank in de vorm van een menselijk lichaam en het uitsnijden van foto’s van mensen buiten soorten beroepen in de woonkamer zou kunnen worden gebruikt om een gevoel van persoonlijkheid te creëren, een vorm van kunst. Ik heb mogelijkheden gezien waar ik misschien niet eens aan gedacht zou hebben, die het gebruik van de ruimte in een kamer zouden verbeteren. In mijn boek “Ideeën voor uw huis”, had ik een klant die fotograaf was, maar een zeer modern type camera, die ik niet voor haar bestemd zou hebben om in haar huis te laten zien, maar de aanwezigheid ervan in de kamer versterkte de indruk van de echtgenoot dat hij rijk was, dat hij deel uitmaakte van een new age beweging. Ik heb in mijn columns veel artikelen gebruikt met soms zeer vreemde karakters als niet meer dan complimenten.

Ik hoef mijn mening niet te rechtvaardigen dat moderne kunst en moderne meubelen met een sterke multifDestroy invloed in het ontwerp iets meer aan de avant-garde kant zijn dan mijn eigen persoonlijke smaak. Af en toe zullen zelfs moderne meubelen een weerspiegeling zijn van avant-garde en afgezaagde mode. Maar dat is maar goed ook, je wilt niet bij de massa horen.

Lees meer:

Retail Designer Utrecht

Interieur Design Utrecht

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.